Snabb leverans / Betala enkelt via Klarna eller Swish

Änglar - visst finns dom?

|25/10, 2022

Änglar - visst finns dom?

Änglar, finns dom?

Troligen är den uppfattningen vitt skild hos oss men vi kan i alla fall konstatera att det finns en rad uttryck förknippade med änglar.

Alla har vi nog hört uttryck som ”änglavakt” , ”du är en ängel”, ”en ängel genom rummet” eller kanske ”att ha en ängels tålamod”? Alla dessa uttryck är kopplade till något i positiv klang, men det finns också äldre uttryck med negativ klang som till exempel ”änglamakerska”, som ansågs vara en kuslig dam som kunde dyka upp hos ogifta havande mödrar och ”tog hand” om deras avkomma.

Änglar har funnit med oss i alla tider och i många olika varianter! Visste ni förresten att det mest sålda julkortet är Hallmarks ”Three little Angles” och som är sålt i 36 miljoner exemplar i USA sedan 1977 och inbringat ca 22 miljoner dollar till tillverkarna?

Vi närmar oss en av de större högtiderna i Sverige, kopplat till änglar, där vi ofta besöker våra nära och kära som inte längre är med oss! Alla helgonahelgen och alla helgons dag firas alltid den lördagen mellan 31/1 och 6/11 och det är då vi ofta tar ett extra långt besök på kyrkogården och tänder ljus och gör fint på våra gravar ❤

Passa på att säkra din ängel till dina nära o kära redan nu! Finns till så väl gravplatsen som till hemmet. Vår skyddsängel som passar på gravplatsen heter VILA och våra änglar som passar till hus och hem bär namnet HOPE efter framröstning och förslag av er kunder ❤

Änglar - Dekoration i plåt - Gravdekoration - Älskaplåt (alskaplat.se)