Fast delivery - pay easily via Klarna or Swish

Platta paket - likt IKEA!

|25/10, 2022

Platta paket - likt IKEA!

Urfadern till platta paket ser vi nog alla Ingvar Kamprad och IKEA men faktum är att det inte är Ingvar självt som kom fram till den briljanta idén utan tillsammans med hans formgivare Gillis Lundgren. Gillis och Ingvar ville för sisådär femtio år sedan få in bordet ”Lövet” i bilen efter en fotografering som gick långt in på småtimmarna. Den där nattens upptäckt ledde till ett stycke ny industrihistoria och som kom att ändra IKEAs verksamhet enormt för framtiden, genom att frakta möbler platt i paket.

Förutom den uppenbara fördelen vid transportering med platta paket blev de också ett annat sätt att utveckla och tillverka möbler. Förutom det läggs hela slutmonteringen på slutkunden, vilket i IKEAs fall, om ni frågar undertecknad, kan innebära många timmars monteringsarbete.

När verksamheten på #ÄLSKAPLÅT tog fart var vi precis som IKEA var vid sin start inte så platta i våra paket men allt eftersom frågorna kom ifrån våra återförsäljare om möjligheten till att få sälja våra produkter så insåg vi att det är INTE hållbart att frakta luft i den utsträckningen som vi då gjorde. Så en natt kom det till oss…. Vi ska tänka om, vi ska tänka platta paket! Sagt och gjort… utvecklingshjärnan kopplades på högvarv kring hur vi bäst skulle få till detta. Alla lösningar har ju sina fördelar och nackdelar men vi insåg snabbt ändå att detta är vägen vi måste gå.

Idag, så här en 4 år efter vi styrde om detta, inser vi att vi aldrig hade kunnat fortsätta som vi gjorde och är evigt tacksamma för de beslut vi tog då. Det är väl kanske just beslut som dessa, och många andra, som är tjusningen med att driva sitt eget företag.
Att få möjligheten till att förändra och påverka just vår företagshistoria.

 Vi ser fram emot att fortsatt leverera platta paket till dig idag, imorgon och i framtiden. Hur morgondagen och framtiden ser ut vet bara stjärnorna!