Jul

Jul är i huvudsak en kristen högtid som firas årligen runtomkring i världen av miljarder människor till minne av Jesu födelse. Vi har en hel del traditioner ihop med julen, bl.a. julgranen som har sitt ursprung från Tyskland på 1500-talet. Nuförtiden kläs granen med diverse ljus och färgglada dekorationer. 

Vår julgran är lite mer sparsmakad och har enkelhet men höjd som gör den stilig och vacker att ha framme från tidig höst till sen vår. Jultomten är en mystisk figur som kommer med julklappar, avbildas ofta som lite överviktig med röda kläder och luva och vitt skägg. Vår lilla tomte Otto tog såklart form med inspiration av den klassiska jultomten men i vår alldeles egna tappning :)

Lucia är också en stor högtid som firas 13 dec, hon är ett helgon som har sitt ursprung från Sicilien. Vi har skapat vårt svenska traditionella luciatåget med lucia, stjärngosse, tärna, pepparkaksgubbe och tomte. Med sin ståtliga höjd tar det plats och sticker ut i all sin enkelhet och har snabbt blivit en av våra populäraste produkter. Vi skickar luciatågsbeställningar även på sommaren :)